GOV.SI

Urad vlade za narodnosti

Drage poslušalke in dragi poslušalci,

V oddaji, ki bo na sporedu 18.1. ob 18.00 vam bomo predstavili situacijo, ki se odvija na Uradu za narodnosti, ki je poleg italijanske in madžarske manjšine zadolžen za spremljanje tudi romske skupnosti.

Vlada je v izdihljajih minulega leta razrešila dotedanjega v.d. direktorja Urada za narodnosti Janeza Doltarja, ki je odstopil s položaja zaradi očitkov, da naj bi zaposlenim dajal neprimerne komentarje in se jih dotikal.

Doltar je bil na funkcijo imenovan 31. maja lani, ko je vlada s položaja, brez obrazložitve, kar ji je omogočeno v prvem letu mandata, razrešila Stanka Baluha.

No, naslednik Baluha ni zdržal dolgo, tako da je v.d. direktorja Urada za narodnosti 1.1.2024 zasedel Rok Petje. Petje je magister strateškega in projektnega managementa, ima bogate izkušnje na področju načrtovanja in izvajanja projektov na lokalni, regionalni ter mednarodni ravni. V preteklih letih je aktivno sooblikoval regionalni razvoj Pomurja. V zadnjem obdobju pa se je posvetil razvoju romske skupnosti v okviru Razvojnega centra Murska Sobota, nosilne regionalne razvojne agencije v Pomurju, kjer je bila ustanovljena pisarna za razvoj romske skupnosti in se intenzivno ukvarja z načrtovanjem razvoja romske skupnosti na regijski ravni, z izrazitim poudarkom na razvoju romske skupnosti v Mestni občini Murska Sobota.

Več pa boste izvedeli v oddaji.

Kobor droma nevo direktori palo narodno pučibe  romalen majaj but ki tumari emisija  ko tumaro, Radio Anglunipe oven amenca.

Vljudno vabljeni k poslušanju,

Ekipa RIC

Oddajo podpirate: Svet Romske skupnosti RS in MK

Share: