Vabljeni k poslušanju oddaji 28.01.2021

 

V tokratni oddaji bomo spregovorili o krutemu poboju Romov in Židov v koncentracijskih taboriščih in zanikanju storjenega tega holokavsta zaradi drugačnosti narodov kot so tudi sodelovale različne države v izvajanju krvoločnega poboja kot v Aušvicu ter širom Balkana in Evrope katere so bile tudi v sklopu z nacističnim ideali masovnega po ubijanja kot so znani ustaši, četniki, mladi muslimani, fašističnih organizacij kot so Italija, Romunija, Bulgarija in belogardisti kateri so z okupatorjem v slovenskem prostoru poslali veliko Romov in Židov v koncentracijska taborišča iz katerih se nikoli več niso vrnili.
Pogovorili se bomo tudi z Salijem Usainom iz Francije in z mladim Romom iz Srbije Milorad Popović ter Nebojša Radosavljević iz Srbije

V naši oddaji bomo spregovorili in ne bomo dopustili da se pozabijo takšna dejanja in skrivali pravo resničnost in zgodovino.

V našim kratkim novicah bomo spregovorili tudi o stanju Romov v Sloveniji kateri se  tudi soočajo z takšno situacijo. Spregovorili bomo tudi z gospodom Darkom Rudašom ter Didijem Horvatom

Dragi naši poslušalci, z vami bomo ob 19.00

 

Dragone romalen ki amari romani oddaj anglunipe ka avol amen misafirija palo holokavst save sas a žrtve thaj mudaripe o Roma thaj Židija, o gostija o raj Sali Usain kataro Francija, Milorad Popović kataro Srbija em Nebojša Radosavljević kataro Srbija.

Ko amaro tikno informativno kataro situacija thaj stanje eromengero ki Slovenija bašo korona virus. Ka aven amare gostija o Darko Rudaš em Didi Horvat.
Maj but informacija ko amaro radio 28.01.2021 kataro 19.00

Điko ašunipe, radio RIC
Pripravila: Hana Habič

Share: