Drage poslušalke in dragi poslušalci,

 

V tokratni oddaji bomo za vas pripravili prispevke s proslave ob Svetovnemu dnevu Romov, ki je potekala v Ljubljani v kulturnem domu Španski borci. Proslavo je organizirala Zveza Umbrella-Dežnik v partnerstvu z Zvezo za razvoj romske skupnosti iz Črnomlja. Proslave so se udeležili tudi g. Dejan Crnek, podžupan mestne občine Ljubljana in pa predsednik Zveze za Dolenjsko, g. Bogdan Miklič, z člani omenjene zveze.

V oddajo se bo s terena vključil tudi Haris Tahirović, ki bo prisoten na sestanku z komisarjem za človekove pravice s strani Združenih narodov. Dogodek in obisk komisarja bo potekal v Črnomlju, saj je komisar izrazil željo, da bi si ogledal tudi romska naselja in urejenost le-teh, na Dolenjskem.

Po novicah in dogodki bo sledila vaša priljubljena oddaja Multi-Kulti za katero bo poskrbel naš mladi sodelavec Damir Azizoski.

 

Drago romalen,

Ki amaro romano radio Anglunipe, htaj sa kataro 20. o časo đi ko 22. časo romane nevepja. Ki amari programa katararo amaro romano dive 8. aprili, thaj o kidipe ki Slovenijo so ulo kataro Lumakoro Kidipe palo manušikano čačipe kataro Združeno narodi, kaj sasa lenca sastanko palo pučipe Romengoro ki republika Slovenija.

Kataro dujto kotor amari programa đala đi tumende Multi-Kulti, đanolape amari muzika oven amenca. O legarutno Damir Azizoski.

                    

 

 

 

 

 

Oddajo podpirajo:

 

   

Share: