Drage poslušalke in dragi poslušalci,

v oddaji Romano Anglunipe, ki bo na sporedu 10.9.2020 od 20. ure, vam bomo predstavili novice iz področja dogajanj v romski skupnosti v Sloveniji. Predstavili bomo tudi dogajanja iz seje v Ljubljani, katero je pripravil Svet romske skupnosti glede sodelovanja med romskimi združenji in aktivisti, na osnovi določil Zakona o romski skupnosti.

V studiu bomo gostili tudi mlade udeležence letošnjega izobraževalnega Tabora mladih v Moravskih Toplicah, ki nam bodo predstavili svoje vtise in razložili zakaj se jim zdijo tovrstne aktivnosti  pomembne

Govorili bomo tudi o aktivnostih Zveze Umbrella-Dežnik, ki se bodo odvijale do konca leta in katere smo že uspešno zaključili.

Poleg aktualnih novic pa ne bo manjkalo tudi dobre romske glasbe, zatorej vljudno vabljeni k poslušanju.

Do slišanja,

ekipa Radia Anglunipe

Dragone ašunivale ,

Ko tumaro thaj amaro Romano radio Anglunipe palem tumenca ka ova 10.9.2020 katar 20:00 o časo, amare romane nevepija katar Romane kidipe ki Slovenija. Kaj kvel pučimatar taro Roma kaj sasa akrde em romane aktvistija em organizacije, o vakribe talo Zakoni pale Roma ki slovenija thaj maškarutno keribe savo ka ovel ki Ljubljana ko dive 8.9.2020. maj bu tke romane nevepija.

Thaj ka kera pali buti taro Romano Savez Umbrella, pale lakre aktivnostija save sasa ko 2020 berš save krđam šikar.

Anglal romane nevepija, naj te oven bizi amari Romani muzika oven amenca điko ašunibe.

Ekipa katar Romano radio Anglunipe

Share: