Drage poslušalke in dragi poslušalci romskega spletnega radia Anglunipe,

v tokratni četrtkovi oddaji, ki bo na sporedu ob 20-i uri, smo za vas pripravili nekaj informacij v zvezi s priporočili, katere je šolam za izvajanje posameznih modelov pouka izda ministrstvo za šolstvo.

NIJZ je za dodatno varnost otrok priporočil, da bi prihodnji teden vsi učenci na hodnikih v šoli nosili maske. Po besedah ministrice se pričakuje, da bodo učenci maske prinesli s seboj, v kolikor pa bi bil kdo brez nje, mu jo bo priskrbela šola.

Priporočila, ki jih je šolam za izvajanje posameznih modelov pouka izdalo ministrstvo, so “v prvi vrsti priporočila, smernice oz. pomoč pri avtonomni izvedbi pedagoškega procesa”.

Temeljni cilj priporočil pa tudi želja vseh odgovornih, da zagotovijo normalen začetek pouka, hkrati pa preprečijo širjenje okužb.

Če bi pouk moral znova steči na daljavo, na ministrstvu za šolstvo obljubljajo, da bodo poskrbeli za skupine, ki so imele s tovrstnim poukom nekoliko več težav, na primer otroke s posebnimi potrebami. Ministrica je poudarila tudi, da “če bodo otroci s posebnimi potrebami ostali doma, jim bodo učitelji pripravljali prilagojena učna gradiva, navodila zanje pa bodo individualizirali in prilagodili, ko bo to potrebno. V pomoč pri tem jim bodo seveda tudi svetovalni delavci in izvajalci dodatne strokovne pomoči. Strokovnim delavcem bodo pri tem pomoč nudili zaposleni na Zavodu RS za šolstvo,” je pojasnila.

Kako pa to izgleda v praksi bomo povprašali naše goste, ki se aktivno ukvarjajo s tovrstno tematiko.

 

Prijetno poslušanje vam želi ekipa Radia Ric

Palem tumenca ko tumaro Radia Ric ko 20:00 časo pravdi  tema sar amare, Romane čave đan ki škola ko akva vakti maj but amro  e misafiri  ki amari e misija oven amaenca.

 

Share: