1. 9. 2024Kabinet župana 165

Obisk predsednika Zveze romskih skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik Harisa Tahirovića

Župan Mestne občine Krško Janez Kerin je gostil predsednika Zveze romskih skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik Harisa Tahirovića, s katerim je razpravljal o pereči romski problematiki v občini in širše. Pobuda za srečanje je prišla na prošnjo predsednika zveze ter romske skupnosti in romskega svetnika Dejana Brajdića iz naselja Kerinov Grm, prav tako občinskega svetnika in člana zveze.

Med srečanjem sta župan Mestne občine Krško Janez Kerin in predsednik Zveze romskih skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik Haris Tahirović poudarila pomembnost sodelovanja med romskimi predstavniki in občino ter se zavzela za vzpostavitev učinkovitejših mehanizmov, ki bodo pripomogli k izboljšanju vsakodnevnega življenja pripadnikov romske skupnosti. Predsednik zveze je izpostavil potrebo po skupnem delovanju pri iskanju rešitev za integracijo Romov na lokalni ravni.

Župan Janez Kerin je ob tem izrazil pripravljenost za nadaljnjo sodelovanje in dejal, da je Mestna občina Krško zavezana k iskanju rešitev, katerih cilj je izboljšanje trenutnih razmer na tem področju.

Srečanje je potekalo v konstruktivnem duhu, s predlaganimi konkretnimi ukrepi, ki se nanašajo na področje izobraževanja in socialne politike.

Share: