Itegracija romov

Itegracija romov (5)

1.   romska otroška mini olimpijada

 

V romskem naselju Pušča je 19.09.2015 potekala 1. Romska otroška mini olimpijada, katere častni pokrovitelj je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Pobudo za romsko otroško mini olimpijado, ki je poteka pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, je dal Jože Horvat – Didi, predsednik Romske športne zveze Slovenije, soorganizatorja sta bila Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Prva mini romska olimpijada je potekala pod sloganom »S športom proti diskriminaciji«.

 

TABOR MLADIH 2014 v MORAVSKIH TOPLICAH

 

 

Tabor mladih v Moravskih Toplicah, v sklopu projekta Učimo in družimo se skupaj – Rom Romu 2014 je organiziralo Društvo Romski informacijski in znanstveno-raziskovalni center Slovenije – Anglunipe ob podpori Zveza Romske skupnosti Umbrella-Dežnik, Urada za mladino MOL in CŠOD.

 

SPODBUJANJE ZAPOSLOVANJA ROMSKE POPULACIJE S POUDARKOM NA MLADIH 

Večina mladih Romov v Sloveniji se srečuje s težavo pri iskanju zaposlitve, zato smo se v našem Romsko informativnem centru Anglunipe odločili pomagati, oziroma bolje spodbuditi mlado Romsko populacijo pri zaposlovanju in iskanju zaposlitve.

Cilj našega društva je pomagati mladim Romom, jih spodbujati pri iskanju zaposlitve, pomoč pri pisanju prošenj za delo in življenjepisa, saj se velik del njih srečuje z zaposlitvenim problemom.

 

stran 1 od 2
The Best betting exchange http://f.artbetting.net/
Full reviw on bet365 b.artbetting.net by artbetting.net
www.bigtheme.net